Πόσο συχνά θα λέγατε ότι «νιώθετε» ή βλέπετε σκόνη μέσα στο σπίτι, στα έπιπλα, στα χαλιά, στα στρώματα ύπνου, ακόμα και στα ίδια σας τα ρούχα;

Αυτή η συνηθισμένη σκόνη απαρτίζεται από μεγάλη ποικιλία διαφορετικών ουσιών και αποτελεί μια εξαιρετικά συχνή αιτία αλλεργίας. Η κύρια πηγή αλλεργιογόνων ουσιών της οικιακής σκόνης είναι τα ακάρεα.

 

“Τα ακάρεα τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και τις τρίχες που πέφτουν από τον άνθρωπο.”

Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί που ανήκουν στην οικογένεια των αρθροπόδων, την οικογένεια στην οποία ανήκει και η αράχνη. Ζουν σε όλα τα σπίτια σε συγκεντρώσεις που εξαρτώνται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Συνήθως περιέχονται 100 με 500 ακάρεα ανά γραμμάριο σκόνης αλλά ορισμένες φορές μπορεί να φτάσουν και τα 20.000/gr. Ζουν περίπου 30 μέρες και τα θηλυκά γεννούν 25 με 30 νέα ακάρεα στη διάρκεια της ζωής τους. Η παρουσία τους έχει σχέση με τις ιδιαίτερες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που επικρατούν στο περιβάλλον του σπιτιού.

 

Τα ακάρεα τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και τις τρίχες που πέφτουν από τον άνθρωπο, άρα ζουν και αναπτύσσονται μόνο κοντά σε ανθρώπους. Δεν δαγκώνουν και δεν είναι βλαβερά, εκτός από την κατηγορία των ανθρώπων που είναι αλλεργικοί σε αυτά. Οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη και πολλαπλασιασμό τους είναι η υγρασία περί το 75% και εύρος θερμοκρασίας 25-30o C.

Τα συχνότερα συμπτώματα είναι η μπουκωμένη μύτη, το φτέρνισμα, η καταρροή και φαγούρα στα μάτια και η στεγνή ή κολλημένη στοματική κοιλότητα κατά το πρωινό ξύπνημα. Σε βαρύτερες περιπτώσεις προκαλούνται βήχας και επεισόδια δύσπνοιας.

Σκοπός μίας επαγγελματικής μονάδας βιολογικού καθαρισμού είναι η μείωση του πληθυσμού των ακάρεων με αποτέλεσμα την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και της υγείας μας χωρίς φάρμακα.

Η Βιονίκη Hellas προτείνει και εφαρμόζει για εσάς επαγγελματικές λύσεις μέσα από την αποκατάσταση και βαθύ καθαρισμό στρωμάτων ύπνου , σαλονιών και ταπήτων με βιολογικά – υποαλλεργικά προϊόντα. Πραγματοποιεί τεστ αναγώρισης των ακάρεων ανά 30cm2 και ορίζει το ποσοστό έκθεσης. Απομακρύνει τις τρίχες των αγαπημένων μας κατοικίδιων. Στεγνώνει τις επιφάνειες όσο το δυνατόν καλύτερα για γρήγορο τελικό αποτέλεσμα μειωμένων τιμών υγρασίας. Αποστειρώνει επιφάνειες με ατμό και φυτικά σπρέι κατά των ακάρεων δωρεάν παρέχοντας συνταγές για δημιουργία τους στο σπίτι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αρνητική δράση των ακάρεων και τις υπάρχουσες λύσεις αντιμετώπισης ενημερωθείτε από τον ιατρό σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *